1. Ana Sayfa
  2. Kozmetik

Makyaj Fırçası Önerileri – 18 Fırça

Makyaj Fırçası Önerileri – 18 Fırça
1

Makyaj fırçası önerileri listem de fondöten fırçaları, pudra fırçaları, allık fırçaları, far fırçaları, karıştırma fırçaları ve eyeliner fırçalar listesi hazırladım sizler için. Bu liste de sahip olmanız gereken en temel makyaj fırçalarından bahsedeceğim.

Makyaj Fırçası Önerileri

Fondoten Fırçaları

Öncelikle fondöten fırçalarından başlayalım. Fondöten fırçası seçerken ilk dikkat etmeniz gereken nokta fırçanın yumuşak olması ve tabii ki kolay kontrol edilebilir olması. Ben size birkaç tane fondöten fırçası göstereceğim.

SIGMA Vakfı F60

Bunlardan ilki en standart olarak bildiğimiz yassı biraz kontrolü zor bir fırçadır. Çünkü yuvarlak hareketler yapamazsınız bu fırçayla. Sadece aşağı doğru hareketlerle ürünü yaymanız gerekir. Dolayısıyla kontrol anlamında ve bitiş anlamında biraz yüzünüzde çizikler bırakabilir. Hafif ürünün çizgi çizgi olması durumuyla karşılaşabilirsiniz bu fırçayla.

SIGMA Duo Fiber F50

Bunun yerine daha kolay kontrol edebileceğiniz yuvarlak fondaki fırçaları kullanmanızı tavsiye ederim. Çünkü hem yumuşacık. Hem de yuvarlak hareketlerle dairesel hareketlerle cildinizin tamamına çok rahat şekilde yayabilirsiniz. Bir de hem doğal hem de sentetik karışık fırçalar alırsanız fırça ürünün tamamını çekmemiş olur. Çok daha rahatla kullanmış olursunuz. Ürün kaybı da yaşamamış olursunuz.

SIGMA Düz Kabuki F80

file 915

Kabuki fırçalar var. Bunlar daha küt, çok tok fırçalardır. O kadar sert ki kılları fırçanın bunda da yine kontrol anlamında daha ince daha likid ya da B&B krem gibi fondötenlerin ya da B&B kremlerin kalıcılığını, daha doğrusu şöyle anlatıyım eğer bir B&B kremi elinizle yayarsanız daha ince bir bitiş sağlarsınız ama kabuki bir fırçayla sert kıllı ve tok bir fırçayla dairesel ya da noktasal hareketlerle dağıtırsanız sanki iki kat sürmüş gibi bir sonuç elde edersiniz. Dolayısıyla ince fondötenlerinizin ince ve likid ve kapatıcılığı az olan fondötenlerinizin Kabuki tarzı fondöten fırçalarıyla rahatlıkla uygulayabilirsiniz.

BOBBI BROWN Tam Kaplama Yüz

Son olarak da yine yumuşacık aslında bir allık fırçası görünümünde de olan yine yarı sentetik yarı doğal fırçalardan da yararlanabilirsiniz. Bu da kontrolü çok kolay bir fırça.

Gördüğünüz gibi şekli de tamamen yuvarlak. Yine dairesel hareketlerle cildinizin tamamına burun köşelerinize ulaşılması zor yerlerinize rahatlıkla girebileceğiniz bir fırça.

Pudra Fırçaları

Pudra fırçalarını satın alırken yüzümüzün büyüklüğüne uygun olanı seçersek daha rahat uygularız.

SIGMA Büyük Toz F30

file 916

Örneğin bu bir pudra fırçası. Bu üstten yuvarlak fonda fakat yanlardan çok hafif sıkıştırılmış yani yanlardan çok hafif yassı. Bu tarz fırçaları isterseniz direk pıt pıt minik tampon hareketlerle uygulayabilirsiniz veya yine yuvarlak formlu kısmında da yine yuvarlak hareketlerle cildinizdeki makyajı sabitleyebilirsiniz. Hem isterseniz transparan pudra isterseniz mineral pudra her türlü pudrayı bu tarz büyük pudra fırçalarıyla uygulayabilirsiniz.

Allık Fırçaları

MAC 168

SIGMA Geniş Açılı Kontur F40

Şimdi allık fırçalarıyla devam ediyorum. Eğer şu şekilde hafif kesik ve yassı bunlara flat deniyor. Bu tarz flat fırçalar tercih ederseniz hem kontür uygulamalarını hem de allık uygulamalarını ikisini beraber rahatlıkla yapabilirsiniz. Aynı şekilde bu tarz flat fırçalarla da yine hem kontür uygulamalarınızı yaptığınız gibi bronzerınızı da rahatlıkla uygulayabilirsiniz.

GERÇEK TEKNİKLER İkili Fiber Fırça

Veya eğer isterseniz yine yarı doğal kıldan yarı sentetik kıllardan üretilmiş olan fiber fırçalarla da daha yuvarlak hareketlerle allığınızı ve bronzerinizi uygulayabilirsiniz.

Far fırçaları

SIGMA Büyük Gölgelendirici E60

Göz makyajınız için sahip olmanız gereken en temel fırçalardan biri geniş ve yassı far fırçası. Bu far fırçasını göz makyajınıza bir baz hazırlarken sadece iki üç tampon hareketiyle neredeyse kaş altınıza kadarki bölümün tamamını uygulama yapabiliyorsunuz. Bu açıdan çok pratik.

Veya tek renk bir far kullanmak istiyorsunuz. Herhangi bir gölgelendirme yapmak istemiyorsunuz. Yine bu geniş kalın far fırçasıyla göz kapağınızın tamamına yine iki üç tampon hareketle farınızın tamamını uygulayabilirsiniz.

SIGMA Göz Farı E55

file 917

Klasik far fırçası düz ve yassı. Bu klasik far fırçasıyla bazınızı hazırladıktan sonra göz kapağınızda kullanacağınız rengi yine çok pratik bir şekilde iki üç tampon hareketle minik minik tamamını yayabilirsiniz.

SIGMA Kalem E30

Tabii ki kalem fırçayı unutmamak lazım. Göz kenarlarınıza derinlik katmak veya kirpik dibinize uygulama yapmak için veya göz pınarlarınıza aydınlık katmak için de bu tarz ince uzun kalem fırça dediğimiz bir fırçaya sahip olursanız makyajınızdaki gölgelendirmeleri ve derinlikleri ve aydınlatmaları çok rahatlıkla yaparsınız.

Karıştırma fırçaları

Göz makyajımız için olmazsa olmaz fırçalardan biri de tabii ki blending brush. Yani karıştırma fırçası dediğimiz tarzdaki fırçalar. Bu fırçaları da satın alırken yine dikkat etmemiz gereken en önemli özelliklerden biri yumuşak olması. Çünkü çok fazla karıştırma işlemi yaptığımız için. Fırçayı gözümüzde çok fazla oynattığımız için yumuşak olması çok önemli. Gözümüzü tahriş etmemeli. Tabii ki aynı zamanda da gözümüzün boyutuna uygun olmalı.

SIGMA Küçük Konik Harmanlama E45

Şimdi ben yine size boyutlarla ilgili bir örnek göstereceğim. Bu da bir blending brushtır. Bu da bir karıştırma fırçası.

SIGMA Konik Harmanlama E40

Bu da bir karıştırma fırçası. Gördüğünüz gibi bu çok daha büyük çok daha küçük. Bence bir tane karıştırma fırçası yeterli olur. Ama farklı alanlar için örneğin derinlik kattığınız bölgeyi karıştırmak isterseniz daha küçük karıştırma fırçasıyla karıştırmak istersiniz. Ya da gözünüzün tamamen katlanma bölgesini karıştırmak istiyorsanız bu tarz daha geniş bir karıştırma fırçasını da kullanabilirsiniz.

MAC 217

file 918

Bir de şu şekilde karıştırma fırçaları var. Bu hem aslında farı uygulayabildiğiniz hem de aynı zamanda karıştırabildiğiniz bir fırça. Tüm blending brushlar aynı zamanda böyledir. Hem uygulama yapabilirsiniz bu fırçalarla. Yani farınızı alıp hem uygulama yaparsınız hem de aynı zamanda karıştırırsınız.

MAC 224

Dolayısıyla bu tarz blending brushlar son derece kullanışlı. Hem gözünüzde kullandığınız gibi aynı zamanda da burnunuzu kontürlemek için veya yanaklarınıza aydınlatıcı sürmek için de kullanabilirsiniz. Göz makyajınız için de vazgeçilmez ve mutlaka olması gereken bir fırça. O yüzden sizlerde gözünüze uygun boyutta ve yumuşak hissettiğiniz bir fırçayı mutlaka koleksiyonunuza katmalısınız.

Eyeliner Fırçaları

Jel eyeliner uygulamaları için de fırça çok önemli. Bunlar için size üç tane örnek göstereceğim.

MAC 210

Bir tanesi en ince. Son derece ince ve biraz aslında kontrolü zor olan bir fırçadır bu. Ama eliniz alıştıkça çok rahatlıkla uygularsınız. İsterseniz incecik bir fırçayla eyelinerınızı çekebilirsiniz.

SIGMA Eyeliner E05

İsterseniz yine biraz daha kalın kaleme benzeyen ucu ince bir fırçayla da eyelinerınızı uygulayabilirsiniz.

SIGMA Small Angle E65

file 919

Veya bir çoğumuzun aşina olduğu bu tarz kesik uçlu fırçalarla da eyelinerinizi uygulayıp yine kuyruğunuzu da fırçanın bu kesik olmasından yararlanarak ta yapabilirsiniz.

Toparlamam gerekirse bence makyaj yapan biri için dört tane temel fırça var. Bunlar olmazsa olmaz. Bunların ilki fondöten fırçası, pudra fırçası, allık fırçası, son olarak ta hem uygulama hem de karıştırma yapabileceğiniz far fırçası.

Eğer bu dört fırçaya sahip olursanız nerede olursanız olun makyajınızı gayet kusursuz bir bitişle yapabilirsiniz. Ama ilerleyen dönemlerde makyaja iyice alıştığınızı düşündüğünüz dönemlerde de diğer detay fırçaları da tabii ki satın alabilirsiniz. Az önce bahsettiğim gibi kalem fırça alıp belki göz altlarınıza ya da göz kenarlarınıza derinlik verebilirsiniz.

Ya da daha detaylı kontür fırçaları da alabilirsiniz. Çeşit çeşit fırça var. Ama bu dört fırçaya sahip olursanız fondöten, allık, pudra ve hem karıştırma hem de uygulama yapabileceğiniz bir far fırçasına sahip olursanız her yerde makyajınızı kusursuz şekilde yapabilirsiniz.

Makyaj fırçalarımızla ilgili ufak bir detaydan daha bahsetmek istiyorum. Bunlardan ilki özellikle far fırçalarımızda eğer yedek fırçamız yoksa başımıza gelebilecek bir durum.

Koyu bir uygulama yaptıktan sonra fırçamızı bir daha kullanamaz hale geliyoruz. Bunun için fırçalarımızı anında temizleyen ve içerisindeki farı akıtan ve kupkuru bir şekilde tekrar kullanıma hazır eden spreyler kullanabilirsiniz.

Ürünü sıkıp bir peçeteye sildiğiniz zaman fırçanız tamamen kuru ve tertemiz oluyor.

Bunları kullanabilirsiniz. Makyajınıza devam ederken. Bunun dışında fırçalarımızın uzun ömürlü olması için mutlaka temizliğine çok dikkat etmemiz gerekiyor. Kullanım sıklığınıza göre fırçalarınızın temizliğini mutlaka yapmayı unutmayın.

İlginizi Çekebilir

Yorum Yap

Yorumlar (1)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir