1. Ana Sayfa
  2. Kozmetik

Yağlı Ciltler İçin Maske Önerisi – Bilinmeyen 8 Maske

Yağlı Ciltler İçin Maske Önerisi – Bilinmeyen 8 Maske
0

Yağlı ciltler için maske önerisi listemi çok seveceksiniz. Bu liste de sizlere, karma ve yağlı ciltler için maske önerilerim olacak. Yağlı cilde sahip olanların severek kullanacağını düşündüğüm maskelerden bahsedeceğim. Birazdan sizlerle paylaşacağım maskelerin tamamı kil ve karbon bazlı… Yani bu demek oluyor ki, gözenekleri temizlemek, siyah nokta görünümünü azaltmak gözenekleri sıkılaştırmak, ciltteki fazla sebumu dengelemek için kullanacağımız maskeler olacak bunlar. Dolayısıyla da başta da dediğim gibi karma ve yağlı ciltlerin çok seveceğini düşündüğüm maskeler. Bu bahsedeceğim maskelerin tamamını kullandım, çok uzun süredir de kullanıyorum. Bu arada Nem maskesi öneri listemi de okumak isterseniz buradan ulaşabilirsiniz arkadaşlar.

Yağlı Ciltler İçin Maske Önerisi – Bilinmeyen 8 MaskeYağlı Ciltler İçin Maske ÖnerisiPeter Thomas Roth Irish Moor Mud

Peter Thomas Roth Irısh Moor Mud Maske

Peter Thomas Roth markasının yine kil ve karbon bazlı bu sevimli maskesinden bahsetmek istiyorum. Aslında bu deneme boyu. Diğer bahsedeceğim maskelerden en farklı yapıya sahip maske bu diyebilirim çünkü genelde kil maskelerinde hep bir yoğun kil ve donarak ciltte yüzünüzü hareket ettiremeyeceğiniz hale geleceğiniz yapıya sahipler. Bu diğerleri gibi değil, son derece yumuşak ve yağlı bir yapısı var. Cildinizdeki gözenekleri temizlerken aynı zamanda cildinizi de nemlendiriyor.

Yani diğerleri cildinizdeki sebumu çekip aldığından cildinizi kurutabilir. Mutlaka zaten bu maskelerin sonrasında nemlendirici kullanmanız gerekiyor ama Peter Thomas’ın maskesinde öyle bir şey yok. Tamamıyla yumuşacık ve yağlı bir maske olduğu için hem gözeneklerinizi temizlerken aynı zamanda da cildinizi çok nemli hissediyorsunuz.

Yani diğerlerinden çok farklı bir maske. Eğer benim cildim çok da böyle yağlı değil çok da yağ problemim yok, bu maskeleri kullanmaktan cildimi kurutuyor diye çekiniyorum diyorsanız o zaman Peter Thomas’ın bu maskesini sevebilirsiniz.

Bunda da yine peeling özelliği olmadığı için çok fazla siyah noktalarınızda bir değişiklik gözlemleyemeyeceksiniz. Peeling etkisi olmadığından yüzünüzü yıkadığınızda bir yumuşaklık hani o ölü derilerden arınmış bir yumuşaklık da hissedemeyeceksiniz ama maskenin kendi neminin verdiği o yumuşaklığı ve aydınlanmayı mutlaka ki gözlemleyebilirsiniz.

BioTherm Purefect Skin Masque

BioTherm Purefect Cilt Maskesi

Pure-fect Skin serisini gerçekten severek kullanıyorum. Daha önceki bir favoriler makalem de bu serinin karma ve yağlı ciltlere çok uygun olacağını düşündüğüm jel bir nemlendiricisinden bahsetmiştim. Bu da ikisi bir arada gözenek maskesi olarak geçiyor. Yine kil bazlı bir maske, içerisinde yine karbon da var. Cildinize uygularken çok rahat bir şekilde uyguluyorsunuz çünkü sürümü çok kolay. Siz sürmeye başlarken donmaya başlayan bir maske değil. İnce bir kat sürmeniz yeterli oluyor, sürdükten sonra ben 10 dakika kadar bekliyorum ama maksimum 20 dakikaya kadar bekleyebilirsiniz.

10 dakika yapmanız yeterli oluyor zaten maske cildinizde iyice kuruyor. İsterseniz bunu maske olarak benim gibi kullanıp 10 dakika sonra hafif böyle peeling yapar gibi ılık suyun altında temizleyebilirsiniz. İsterseniz hiç maske gibi değil, sadece elinize alıp peeling yapar gibi de kullanabilirsiniz. Gözle görülür bir granülleri yok ama kil bazlı olduğu için siz cildinizde elinizi böyle yuvarlak hareketler yaptığınız zaman o minik partikülleri hissedebiliyorsunuz.

Düzenli kullanımda burnunuzdaki, alnınızdaki ve çenenizdeki siyah noktalarda bir azalma gözlemleyeceğinizden eminim. Gözenek sıkılaştırma gibi bir vaadi de var.

Henüz bitmediği için onun hakkında pek bir şey söyleyemeyeceğim ama gerçekten buhar banyosu sonrasında siyah noktalarınızdaki o azalmayı gözlemleyebileceğinizi söyleyebilirim.

Dirty Works Detox Mask

Kirli İşler Detoks Maskesi

Dirty Works’un Detox maskesi Daha önce de birçok favoriler makalem de bahsettiğim uygun fiyatlı alternatiflerde en sevdiğim maskelerden bir tanesi bu.

Bu da yine kil bazlı bir maske. Sürümü son derece kolay. Cildinizden ipek gibi kayan bir maske. Kil maskesi olmasına rağmen daha meyve kokuları meyve ekstraları da içerisinde içeriyor. Cildinizi hiçbir şekilde tahriş etmeyecek bir maske. Bir anda cildinizde bütün yağı söküp almayan bir maske aynı zamanda.

Fakat içerisinde herhangi bir partikül olmadığı için yine bir önceki Peter Thomas gibi cildinizde herhangi bir soyma veya peeling etkisi yaratmayacaktır. Cildinize ilk sürdüğünüzde çok güzel bir serinleme efekti veriyor. Yaklaşık 10 dakika bekledikten sonra, bu donan bir maske değil o yüzden rahat edebilirsiniz, rahat konuşup, rahat gülebilirsiniz. Yaklaşık 10 dakika sonra cildinizden temizleyebilirsiniz. Bu maskeyi uygulayıp, yıkadıktan sonra cildinizdeki aydınlanmayı mutlaka gözlemleyeceksinizdir.

Eğer uygun fiyatlı bir kil maskesi deneyimlemek istiyorum diyorsanız mutlaka ki Dirty Works’u önerebilirim.

Kiehl’s Rare Earth

Kiehl'in Nadir Toprakları

En sevdiğim kil maskelerinden biri de Kiehls’in Rare Earth maskesi. Gramajı o kadar büyük ki, bu maskeyi aldığınız zaman çok çok uzun zaman kullanacağınızın garantisini verebilirim. Ben de bunu yaklaşık 2 aydır kullanıyorum. Yapısı o kadar güzel ki, tek bir fırça darbesiyle şöyle sürdüğünüzde zaten yüzünüzün yarısının tamamını maskeyle kaplamış oluyorsunuz. Cildinizdeki sebumu böyle bir anda söküp alan cildinizi tahriş edecek bir maske değil.

Özellikle ben bu maskeyi banyo yaptıktan sonra cildim soğumadan hazır sıcakken ve gözeneklerim açıkken uyguluyorum. 10 dakika bekletiyorum, beklettikten sonra da içerisinde bir partikül yok ama yine o kilin kendi partiküllerini hissedebiliyorsunuz.

Temizlerken de hafif hafif peeling yapabilirsiniz. Aslında yine asıl vaadi gözeneklerde sıkılaşma sağlamak ama eminim ki siyah noktaları bu kadar güzel temizlediği için uzun vadede gözenekleri de sıkılaştıracaktır. Çok sevdiğim maskelerden bir tanesi.

Eğer hani bir tane alayım uzun zaman kullanayım diyorsanız… Mutlaka Kiehl’sı denemenizi tavsiye ederim.

The Body Shop Himalayan Charcoal

file 938

The Body Shop’ın Himalaya maskesi. Bu maskenin de seveni çok çok fazla. Diğer bahsettiğim maskelere nazaran birazcık daha eğer cildiniz karma, yağlı ve aynı zamanda da hassas ise cildinizi ciddi anlamda yakabileceğini düşündüğüm bir maske. Kokusu gerçekten muazzam. İçerisinde çay ağacı yağları içeriyor. Aynı zamanda yeşil çay yaprakları da içeriyor. Gerçekten muhteşem bir maske.

Fakat hassas ciltlerde o yanmanın hassas ciltlerin hoşuna gitmeyeceğini düşünüyorum.

O yüzden bütün belki cildinize değil de, gerçekten sadece ihtiyaç duyduğunuz anlınıza burnunuza ve çenenize bölgesel olarak uygulamanızı öneririm. Ama dediğim gibi kokusu, içeriği o kadar güzel o kadar kendinizi iyi hissettiriyor ki gerçekten o içerisindeki çay ağacı yağı cildinizdeki o bütün fazla sebumu dengeliyor.

O yeşil çay yapraklarıyla ve içerisindeki o partiküllerle çok güzel şekilde cildinize peeling yapabilirsiniz. Aktif sivilceleriniz varsa sivilcelerinizi de kurutma anlamında gerçekten çok etkili olduğunu düşünüyorum.

Hatta ben bazen bu maskeyi sadece böyle sivilcem çıkacağı zaman üzerine şöyle bir parmak gibide uyguluyorum. O zamanda öyle bölgesel olarak da çok memnun kalacağınız bir maske. Fakat dediğim gibi cildiniz hassassa o zaman sadece t bölgenize uygulamanızda fayda var.

Moshos Garden Amber & Rose Clay Mask

file 939

Kozmetik ürünlerde daha yüzde yüz doğal ürünlerden hoşlananlar mutlaka Moshos Garden’ın yüzde yüz doğal kil maskelerini duymuşlardır. Benimde çok severek kullandığım, daha öncede birçok önerilerim de bahsettiğim favorilerime ve bitenlerime koyduğum bir maske. Benim en sevdiğim serisi amber ve güllü olanı.

Kokusu gerçekten harika böyle bebek pudrası gibi kokuyor. Bu maske biraz katı bir maske. Suyla karıştırarak uygulamanız gerekiyor.

Dolayısıyla buda aynı şekilde diğerleri gibi bereketli bir maske. Çok az elinize alıp karıştırıp cildinize isterseniz ince bir kat olarak isterseniz birazcık daha orta kalınlıkta kat olarak uygulayabilirsiniz. Tamamıyla cildinizde donduktan sonra böyle konuşamayacak gülemeyecek hale geldikten sonrada yine kendi kilin vermiş olduğu o hafif peeling etkisiyle cildinizi tamamıyla arındırabilirsiniz. Biraz fazla sebumu, yağı çok çeken bir maske. O yüzden bu maskeyi uyguladıktan sonra mutlaka üzerine günlük yoğun nemlendiricinizi sürmenizi öneririm.

Dermalogica’nın karbon ve kil bazlı maskesi. Bütün kullandığım maskeler arasında kokusuna en dayanamadığım maske sanırım buydu. Gerçekten çok kötü bir kokusu var. Ama içeriği çok güzel. Verdiği etki çok güzel. Belki de aralarında en çok gözeneklerdeki sıkılaşmayı gözlemlediğim maske bu olabilir. Bu da yine biraz cildinizi kurutuyor. Uyguladıktan sonra bol nemlendirici sürmenizi öneririm.

Dermalogica Charcoal Rescue Mask

file 940

Eğer daha dermokozmetik markalardan hoşlanıyorsanız Dermalogica zaten benim dermokozmetik markalar arasında sevdiğim bir marka. Tavsiye ederim. Ama bilin ki kokusu kötü. İçerisinde bir granül yok. Yine asıl amacı siyah noktaları temizleyip ciltteki o yağı dengeleyip gözenekleri sıkılaştırmak. Gözenekleri sıkılaştırma konusunda bence uzun vadede işe yarayabilir.

Glamglow Supermud Maske

file 941

Şimdi sıra geldi en çok merak edilen maskelerden birine… Glamglow’un maskelerini birçoğumuz artık biliyoruz. Birçok önerim de kullandığım neredeyse her renginden bahsetmiştim. Benim aslında bu seride… Bunu mu yoksa bunu mu koyayım diye arada çok kaldım. Siyahına gerçekten bayılıyorum. Body Shop’un maskesi gibi bunun içerisinde de yeşil çay yaprakları var. Gerçekten harika bir maske. Yine karma ve yağlı ciltlerin bayılabileceği bir maske. Kendisinden içerisinde partikülleri var. Çok rahatlıkla peeling yapabilirsiniz.

Sadece peeling yapabilirsiniz yada maske gibi bekletip yıkarken de yapabilirsiniz. Beyazı ise aslında glamglowlar arasında en çok sevileni ve tercih edileniymiş. Hatta erkeklerde çok severek kullanıyormuş. Şöyle bir uyarıda bulunmam lazım yine… Bu da hassas cildi olanların cildini mutlaka kızartacağını düşündüğüm bir maske. İçerisinde mentolde aynı zamanda barındırdığı için o ilk sürdüğünüzdeki muhteşem soğukluk hissi yıkadıktan sonra cildinizde hafif kırmızı lekelenmelere sebep olabiliyor.

O yüzden cildiniz hassas ise yine göz altlarına değil de sadece t bölgenize sürmenizi tavsiye edeceğim bir maske. Ama onun dışında gerçekten ciltteki o ferahlama ve rahatlatma cildi temizleme anlamında güzel. Ama bana sorarsanız ben siyahı daha çok seviyorum. Beyaz bende bile birazcık o hafif kırmızılığa sebep oldu. Kırmızılık daha sonra geçiyor. Aradan bir yarım saat geçtikten sonra o kırmızının geçtiğini gözlemleyeceksiniz. Ama siyah mı beyaz mı derseniz, ben siyah derim.

İlginizi Çekebilir

Yorum Yap