1. Ana Sayfa
  2. ALIŞVERİŞ

En İyi Kış Lastiği – Yolda Bırakmaz 10 Marka

En İyi Kış Lastiği – Yolda Bırakmaz 10 Marka
0

Dayanıklı araba sahiplerin en çok tercihleri arasında olan en iyi kış lastiğini sizler için araştırdık. Zorlu kış aylarında herkesin korkulu rüyasıdır yollar. Yolda kaymak, yolda kalmak ya da fren sorunundan dolayı kaza yapmak hepimizin korkulu rüyasıdır. Bu bakımdan önlem almak gerekir, kış ayların yaklaşması ile birlikte önlemleri şimdiden almak isteyenlere listemize göz atabilirler.

En İyi Kış Lastiği Listesi

Sıra Model Taban Genişliği Kesfeet Puanı
1 Hankook Winter I 225 mm 10/9.7
2 Bridgestone Blizzak 205 mm 10/9.8
3 Goodyear Ultragrip 8 205 mm 10/9.8
4 Continental WinterContact 195 mm 10/9.8
5 Falken Euro Winter 225 mm 10/9.7
6 Petlas SnowMaster 175 mm 10/9.8
7 Lassa Snoways 4 205 mm 10/9.8
8 Pirelli Winter Carrier 225 mm 10/9.7
9 Michelin Alpin 6 205 mm 10/9.9
10 Lassa Wintus 2 175 mm 10/9.8

10 En İyi Kış Lastiği Tavsiyesi

Kış aylarında zorlu yollar ile başa çıkmanızı sağlayacak, kaliteli, dayanıklı, güvenli en iyi kış lastiği arıyorsanız bu listemiz de hepsi ile tanıştıracağız sizleri. Performans konusunda maksimum özelliklerine bakmak istiyorsanız hemen doğru tercihleriniz için listemize başlıyoruz.

1. Hankook Winter I

Hankook Winter I

Kış aylarına performans sağlayacak şekilde tasarlanan sırt desenleri ile Hankook Winter I, karlı ve ıslak zeminler de yüksek tutuş sağlayarak üstün performans sağlar. Manevralara ani tepkiler vererek sürüşün konforunu da arttırıyor. Bu kış lastiğin özellikleri ise taban genişliği 225 mm, jant çapı 17, kesit oranı ise 45’dir.

2. Bridgestone Blizzak

Bridgestone Blizzak

Geniş alanda otomobil sektörüne hizmet sağlayan bu lastik, kar üstünde maksimum kavrama ve çekiş sunarak güvenli bir yol tutuşu ile sürüş konforu sağlar. Kar ve su tehlikelerine karşı oldukça başarılı performansı sayesinde kış aylarında korkularınızı yok edecek.

Bir çok markaya göre daha pahalı olan lastiklere oranla üstün performans sunarken kış lastiğine göre oldukça sessiz olmasına hayran kalacaksınız. Teknik özelliklerine gelecek olursak ise; Taban genişliği 205 m, yüksek endeksi 91, jant çapı 16’dır.

3. Goodyear Ultragrip 8

Goodyear Ultragrip 8

Lastik markasında en çok bilinen markalardan biri de Goodyear’ın bu model lastiği testere dişlerinden esinlenerek hazırlanmış olan sırt desenleri ile maksimum tutuş performansı sağlamaktadır. 205 mm taban genişliği, jant çapı 16, kesit oranı ise 55 teknik özelliklerine sahip.

4. Continental WinterContact

Continental WinterContact

Oto büyük araçlara uygun olarak kullanılan bu lastik Cool Chili teknolojisi ile maksimum yol tutuşu ile üretilmiştir. Fren mesafesini Liquid Drainag ile minimum seviyelere düşürmüşlerdir. Bu model yine en iyi kış lastiği sözünü hak eden ihtiyaçların karşılığını gerçekten bulabilirsiniz. Teknik özellikleri ise; Yük endeksi 91, taban genişliği 195 mm, jant çapı 15’dir.

5. Falken Euro Winter

Falken Euro Winter

Omuz yapısında sağlamlık ile dikkatleri üzerine çekmeyi başaran Falken Euro Winter, lastiği ile düşük sıcak aylarında maksimum performans sağlar. Maksimum fren performansı ile sizlere güvenli yolculuk sunuyor. Falken Euro Winter’in teknik özelliklerine bakacak olursak taban genişliği 225 mm, Jant çapı 17, yakıt verimliliği 17’dir.

6. Petlas SnowMaster

Petlas SnowMaster

Buzlu ve karlı yollar ile mücadele etmesi için tasarlanan en iyi kış lastiği bu ürün, maksimum tutuşunu asimetrik sırt desenlerine borçlu. Sizlere ihtiyacınız olan güveni virajlarda ve manevra kabiliyetinde sunduğu maksimum performansı ile mutlu ediyor. Teknik özellikleri 175 mm taban genişliği, yük endeksi 82, kesit oranı 70’dir.

7. Lassa Snoways 4

Lassa Snoways 4

Lassa lastik piyasasında başarısını kanıtlayan Snoways 4’ün yırtılmaya ve kopmaya dayanıklı olmasına neden olan omuz yapısıyla güçlendirilmiştir. Yüksek eğilimli oluk yapısı ile konfor sağlarken aynı zamanda da ıslak zeminlerde ekstra performans sunmaktadır.

8. Pirelli Winter Carrier

Pirelli Winter Carrier

Pirelli Winter Carrier’in lastiği manevralara karşı ekstra kabiliyeti ile kış aylarına donanımlı girmenizi sağlar. Özel teknoloji sayesinde hafif ticari araçlar için üretilen lastik, oldukça yüksek güvenli kısa mesafe frene sahiptir.

9. Michelin Alpin 6

Michelin Alpin 6

Yüksek güvenliğe sahip en iyi kış lastiği Michelin Alpin 6, olan yeni nesil bu lastik uzun vade garantisi vermektedir. Kullanıcıların beğenisini ve olumlu yorumlarını yol tutuş performansı ile kış aylarını güvenli geçirmenize neden oluyor.

10. Lassa Wintus 2

Lassa Wintus 2

Buza ve karlara karşı tutuş ve frenleme konusunda Lassa Wintus 2’nin yüksek performansına hayran kalacaksınız. Oluk ve kanalları sayesinde su tahliyesini başarılı yapan bu lastik sürüş konforunuza ekstra avantaj sağlar.

Yol tutuşu en iyi kış lastiği

En iyi kış lastiği markalarından Michelin Alpin 6, Lassa Snoways 4, Goodyear Ultragrip 8, Pirelli Winter Carrier ve Bridgestone Blizzak kış lastikleri oldukça memnun eder, tutuş gücü, dayanıklılık ve kısa fren mesafe konusunda en çok tercih edilenler arasında olmayı hak ediyor bu kış lastikleri.

Kış lastiği almaya gerek var mı?

Kış lastikleri özellikleri gereği kış şartlarına uyum sağlayacak durumda üretilmiştir. Bu sebeple hem can ve mal güvenliği için yollarda tehlikeli kaymalara karşı güvenli yolculuğun en önemli unsurudur kış lastikleri arabanın kalbidir kesinlikle.

Bridgestone Potenza S001 serisinde olan özelliklerinden biri de 68 desibel ses seviyesi ile en sessiz lastik markalar arasında ilk sırasını kaptırmaz.
Geniş lastik ve kısa boy daha dayanıklıdır. Özellikle dönüş esnasında daha iyi kavrar. Karın üstünde giderken geniş lastik daha iyi dönme performansı verir. Derin karlı yolda ve çamurda kayabilir.

Listemizin sonuna geldik sizlere en iyi lastik hakkında verdiğimiz tavsiyeler umarım sizi memnun eder bize göre kimse şikayetçi değil. Ayrıca en iyi yaz lastiği listemize de mutlaka bakmalısınız sonuçta siz bilinçli tüketicilersiniz sizin gibi araştırmasını istediğiniz arkadaşlarınız ile bu listemizi paylaşmak isteyebilirsiniz.

İlginizi Çekebilir

Yorum Yap