1. Ana Sayfa
  2. ALIŞVERİŞ

En İyi Balık Yemi

En İyi Balık Yemi
1

En iyi balık yemi hangileri onların üzerinde duracağız. Balık tutmak benim olmazsa olmazlarımdandır. Sizlere en iyi balık yemi neler araştırdım ve çoğunu bende kullanıyorum bu liste sayesinde zaman kaybetmeden en iyi balık yemlerini öğrenmiş olacaksınız.

En İyi Balık Yemi

En İyi Balık Yemi Sülünez

En iyi Balık Yemi Sülünez

Midye cinsi bir deniz kabuklusudur. Deniz denizin kumluk alanlarında kumun içinde dik olarak yaşarlar yaklaşık boyları 10 ile 12 santim civarında olur kalınlıklarda iki santim kadar olabiliyor bu sülünezlerin. Sarımsı bir rengi vardır sülünezin kurutulmuş dondurulmuş ve tüm tuzlanmış olarak kullanılabilse de canlı ve taze olan kullanılması her zaman için iyi sonuç verir.

Sülünez çok iyi bir yemdir. Ona hayır diyebilecek bir balık yoktur iğneye ince ince dilimleyerek de koyabilirsiniz ya da bütün olarak da takabilirsiniz taze olarak saklanması için ıslak bezin altına koyarsanız veya gazeteye sarıp serin yerde tutarsanız daha etkili olur.

En İyi Balık Yemi Mamun

En İyi Balık Yemi Mamun

Karides ve istakoz’a benzeyen Kıvır kıvır canlılığı sayesinde birçok balığın avında kullanılan verimli sonuç alabileceğiniz yemlerden bir tanesidir. Boyları yaklaşık 3-4 santim arasındadır mamunun boyu istakoz yavrusuna göre daha kısadır vücudu daha tombul kuyruk yelpazesi kısa kısa olmasına rağmen daha geniştir rengi grimsi yeşildir mamunun özelliği canlı olarak kullanılmasıdır. Ancak ölü olarak da kullanılabilir ve yine de iyi sonuçlar alınabilir.

Mamun öldükten bir gün sonra yumuşamaya başlar ve iğneye takılması zorlaşır yumuşamasının diğer bir kötü yanı ise Oltayı atarken oltadan düşmesidir bu nedenle mamunun canlı olarak kullanılması balık avının daha verimli geçmesine önemli bir rol oynamaktadır.

En İyi Balık Yemi Teke

En İyi Balık Yemi Teke

Arkadaşlar bu teke karidese benzeyen küçük deniz canlılarına teke deniyor. Ülkemiz denizlerinde bu gruba giren birkaç tane tür var o diğerleri de kepçe ile falan toplanıyor. Teke mamun gibi yumuşak bir yemdir. O yüzden oltadan da çabuk çıkar küçük balıklar ile de çabuk parçalandığı için canlı olarak kullanıldığı zaman daha iyi verim verir. Sonbaharda lüfer ve levrek avında çok iyi verim alabilirsiniz bu yemden ayrıca her türlü dip balığı avında başarıyla kullanılır.

Canlı olarak kullanılması dediğim gibi çok daha iyi verim almanızı sağlar tatlı sularda yaşayan türleri de var bu tekenin pek çok balık avında özellikle tatlı sularda yılan balığı ve levrekte çok iyi verim alınıyor bu Teke’den denizlerde toplanması çok yapılmadığından dolayı avcılar tarafından bizzat toplanıp kullanılması daha etkili olabilir.

Karides

En İyi Balık Yemi Karides

Benim de en çok sevdiğim en çok kullandığım yerlerden bir tanesidir. Karides etobur balıklar tarafından çok sevilen bir yemdir özellikle ile iri levrek, trança, Mercan, lahoz, orfos çupra gibi balıkların avında çok değerli bir yemdir.

Ülkemiz denizlerinde birçok karides türü vardır bunların bir kısmı iri bir kısmı da canlı karides denilen daha küçük türlerdir. küçük yavru Karideslerden çeşitli balık türü avında en iyi şekilde yararlanabilirsiniz onarın adı çimçimdir öyle bilinir. Çok güzel bir yem olduğunu söyleyebilirim.

Sübye

En iyi balık yemi Sübye

Beyaz et dediğimiz bir yemdir. Balığın bol olduğu zamanlarda kullanılabilecek bir yemdir eti çok sert olduğundan baragadi gibi çok iğneli takımların yemlenmesin de özellikle çok kullanılır. Olta balıkçılığında da güzel Verim alabileceğiniz yemlerden bir tanesidir.

Midye

En iyi balık yemi Midye

Midye birçok amatör balıkçının ilk Göz Ağrısı yemlerindendir. Midye kayalara ve İskele ayaklarına yapışık olarak bulunur ve kolayca çıkartılabilir.

Ayrıca kum midyesi dediğimiz beyaz kabuklu midyelerde balık avında kullanılırlar bu midyeleri denizin kumluk kısımlarından toplayabilirsiniz midye deyince aklınıza Midye dolması gelebilir biliyorum ama dolma olmadan önceki küçük içindeki yemi çok iyi bir yem olarak kullanabilirsiniz balıklarda çok sever midyeyi.

En İyi Balık Yemi Madya

En İyi Balık Yemi Madya

Denizlerde taşlık yerlerde bol bol bulabilirsiniz kabuklu bir su canlısıdır. Zemin üstünde yaşarlar. Toplamak için herhangi bir kazıya gerek olmaz yüzerek ve gözlük takarak toplayabilirsiniz bu yemleri etleri sülüneze göre daha serttir.

Bu nedenle de oltadan kolay çıkmaz sülünez olmayan yerlerde kullanabilirsiniz. Ortamda küçük balık ve yemleri ve yumuşak yemleri bolca bozan balıklar varsa Madya’yı tercih ederseniz bu sıkıntıyı gidermiş olursunuz yeminiz kolayca oltadan çıkmaz.

Kabuk içinden çıkarılması da kabuğun çekile kırılmasıyla oluyor çekiçle kabuğunu kırıyorsunuz kırılan kabuktan ayrılan kısmı kapak olarak kullanıldığı sert kısmını bıçakla keserek atıyorsunuz ve bundan sonra yeme takılması işlemine geçiliyor. Bu yemle mercan ve çıpra avında kullanabilirsiniz. Ayrıca paragadin de kullanıldığında iyi sonuçlar alınıyor.

Yengeç

Özellikle çupra avında çok iyi bir yemdir. Tırnak boyunda olanları tercih ederseniz daha iyi verim alırsınız. Yengeç yavruları diz boyu derinliklerde ve otluk yerlerde olurlar oradan toplayabilirsiniz. Kepçe otlu yerlerde kepçe ile gezerseniz yengeç toplayabilirsiniz yengeç toplama gece yapılırsa daha verimli olur.

Bol olarak bulundukları yerlerde geceleri su üzerinde otlar üzerine çıkarlar buralarda el feneri ile gezersiniz ışıkta parlaklıklarını da kolayca görebilirsiniz el ile istenilen miktarda toplanabilir dikkatli olmakta fayda var tabi ki toplanan yengeçler içerisinde ıslak talaş bulunan bir kapta bir iki hafta canlı olarak tutulabilir kolay ölmeyen deniz ürünlerindendir yengeç. Ayrıca pavurya dediğimiz mavi yengeçler oldukça lezzetli olup haşlaması ve közde ızgarası da yapılabilir bu şekilde deneyebilirsiniz.

Kırmızı Kurt

Küçük balıkları ve kefal avında kullanılan bir yemdir. Ayrıca istavrit izmarit gibi gibi pek çok küçük cüsseli balık için kullanılır her türlü balık tarafından sevilerek yenir iyi verim alınır. Bu bakımdan amatör balıkçıları ve balık avına ilk başlayanların satın alacağı en iyi yemlerden bir tanesidir denizlerde bataklık yerlerde ve özellikle organik madenlerin bol bulunduğu yerlerde yoğun miktarda bulunur. Özel toplayıcılara toplatılarak satılır.

Deniz marulu denilen bitki ile paketlenerek rutubetli bir ortamda tutulmaları sağlanır rutubetsiz ve sıcak ortamda çabuk ölürler ve vücutlarındaki suyu sürekli kaybederek kısa sürede işe yaramayacak bir hale gelebilirler bu yemleri aldığınızda bu yemlerin muhafazasını iyi yapmanız gerekir. Yoksa hiçbir işe yaramazlar.

En İyi Balık Yemi Ekmek

Özellikle kefal, melanur ve Sarp avında iyi verim alırsınız kefal avında çapariye sararsanız çok iyi verim alacağınızdan emin olabilirsiniz tecrübe ile sabittir.

Tavuk Göğsü

Herhangi bir marketten ve şarküteri den alabilirsiniz kullandığınız iğnenin büyüklüğüne göre parçalara bölerek kullanabilirsiniz. Ayrıca biraz işlemden geçtikten sonra kullanmanız daha avantajlı olur.

Çünkü ilk aldığınızda yumuşak olabilir tavuk göğsü tavuk göğsünü bir gün tuzla ve bir iki tane üzerine küp şeker atarak kullanırsanız bir sonraki gün bir gün bekledikten sonra bir sonraki gün gazetenin üzerine yatırdığınız zaman nemini de iyice çeker suyunu salmış olacak çünkü siz bu işlemi yaptıktan sonra iyice sertleşmiş olacak iğneye taktığınızda kesinlikle iğneden düşmesi gibi bir konu olmaz balığınızın onu kolay kapmamasını da sağlarsınız iyi verim almanızı sağlayabilir.

Boru Kurdu

Boru kurdu çamurfan borunun içinde yaşayan bol bacaklı bir kurtçuktur denizin kıyıya yakın ve çamurlu bölgelerinde yaşayan bu hayvan kendi yaptığı zarın dışını çamurla kaplayarak buzların içinde yaşar genelde tüm deniz balıklarının rağbet ettiği bir yemek türüdür.

Gündüz bu yemle avlanmak tüm deniz canlılarıyla birebir tanışmak demektir. Hanos olsun, Kayabalı olsun gelin balığı olsun, ot balığı ve her türden balık bu yeme vurur zayıf bir yemdir ama çukura dahil tüm balık avlarında rahatça kullanabileceğiniz çok etkili bir diyebiliriz.

Mazmuz

Denizde yemleme yaparken çok fazla bir alanı yenileme şansımız olmaz bunun içinde yemleme de avlanacağımız alanı yemlememiz gerekir tabi yemleme yaptığımız alanda ki yemlerin dağılmaması ve uzun süre dayanabilmesi için bazı yöntemler kullanmamız gerekir.

Bu yöntemlerde şöyledir; avlanacağımız alanı belirledikten sonra bu alana yem olarak kullanacağımız malzemeleri koymuş olduğumuz kör gözlü a parçası olur torba olur veya tül kadın çorabı da olabilir. Kıyıdan avlanma yapıyorsak olta atış mesafemizi göz önünde bulundurarak hesaplayarak torba içine koyduğumuz yemleri bir ip veya misinanın ucuna bağlayarak o mesafeye atarız.

Eğer bu torbayı bir ip veya misinaya bağlamadan atarsanız yer değiştirmek istediğiniz zaman yem torbasını orada bırakma durumunda kalırsınız bunun içinde mutlaka bir veya misina ile bağlandıktan sonra bir ucu sizin kontrolünüz altında kalacak şekilde denize atın size tavsiyem yemlemede kullanacağınız yemin hepsini bir defada atmayın belli zaman aralıklarıyla yemleme yaparsanız daha iyi sonuç elde edebilirsiniz ha tekneden avlanıyor sanız ne olacak teknede sık sık gel değiştirmeniz gerekebilir bunun içinde yemleme için hazırladığınız torbanın sizin kontrolünüzde olması gerekir.

Oltanız oldukça derinlere indiriyorsunuzdur mutlaka oltanızın indiği derinlik ne ise yemleme için bıraktığınız yemde oltanın bulunduğu yerde olmalı. Siz orta suda avlanırken yemleme torbası dibe indirirseniz verim alamazsınız tabi bunun tersi durumda ise dipte avlanırken yemleme torbası orta suda bırakırsanız yine verim alamazsınız Kısacası olta neredeyse yemleme torbası da orada olmalıdır. Denizde yemlemede kullanacağımız malzemeler ise şu şekilde sıralayabiliriz.

En iyi kullanabileceğiniz yemler bozulmuş balıklar olabilir ucuza satılan balıklar olabilir temizlenmiş palamutun kafa ve iç organları Yem olarak kullanılan sardalyanın boş kuyruk ve kullanılmayan kısımları ezilmiş yengeç midye hayvan sakatı piyasada çok ucuza bulabileceğiniz salam, sucuk, sosis gibi malzemeleri büyük bir rahatlıkla kullanabilirsiniz.

İlginizi Çekebilir

Yorum Yap

Yorumlar (1)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir